perjantai 21. syyskuuta 2012

Suuri Heppapostaus

Ihan ensiksi varoitan, että nyt seuraa paljon hevoskuvia. Jos et jaa näkemystäni jonka mukaan hepat on söpöintä ikinä, niin suosittelen klikkailemaan karkuun. :D En muista, kuka on kuvannut mitkäkin ratsastuskuvat, mutta kiitän lämpimästi kaikkia kuvaajia!

Jos joku ei vielä tiennyt, niin minähän olen entinen hevosharrastaja. Aloitin heppailun kunnolla joskus 13-14 -vuotiaana, tai ainakin silloin aloin käymään säännöllisesti ratsastuskoulun tunneilla. 15-vuotiaana aloin hoitaa Anskista, joka silloin toimi tuntihevosen virassa ratsastuskoululla. Parin vuoden jälkeen Anskis alkoi olla jo sen verran iäkäs ja kremppainen, että se siirtyi viettämään lokoisia eläkepäiviä. Eläkepäivät olivat kuitenkin nimestään huolimatta aika aktiivista menoa ja nuorempana hiukan herkkähermoisesta Anskiksesta kehittyi mummelina maailman paras luottoratsu, jonka selkään saattoi valehtelematta laittaa kenet vaan. Jopa mun äitini uskalsi kerran ratsastaa sillä! Aloin sitten vuokrata Anskista ja jatkoin sen kanssa puuhailua aina siihen asti, kunnes 11.11.2009 jo "elämäni hevonen" -erikoisaseman saavuttanut Anskis jouduttiin lopettamaan. (Sukupostista Anskis löytyy nimellä GG Anouschka.)

Anskis. 


Olen myös hoitanut ja/tai vuokrannut Pretti-tammaa ja Pepsi-ponia. Ratsastustunnit lopetin joskus lukiossa ja muistaakseni ehdin käydä tunneilla noin viisi vuotta. Saavutin huikean helppo B -tason koulupuolella ja este-ennätykseni lienee jossain 80cm paikkeilla. Mikään kovin tavoitteellinen tai hyvä ratsastaja en ole koskaan ollut ja kisoissakin oon käynyt vain pari kertaa, koska kärsin erittäin pahasti kisajännityksestä. :D Eniten tykkäsin (ja tykkäisin varmasti vieläkin) tallihommista, hoitamisesta, leppoisasta maastoilusta, uittamisesta ja kevyestä koulunväännöstä kentällä. Nykyään harrastus on määrittelemättömän pituisella tauolla, koska asun Helsingissä ja täältä lähistöltä ei löydy sopivaa paikkaa (ainakaan kohtuuhintaan).

Minä ja Pretti metsässä. 

Minä ja Pepsi-poni. 
Anskis oli ehkä karvaisin pv ikinä...


Nikke 36 vuotta. 

Anskiksen kanssa kisoissa (puomiluokassa :D)Valkoiselle hevoselle tärkeä taito - kunnon suojavärin hankkiminen...
2 kommenttia: